Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΚΟΣ...

…αλλά δεν μπορεί να είμαι συνέχεια καλός.
 




Βλέπω, και εγώ προσωπικά, και όλη ομάδα μας, ότι όλο και περισσότερος κόσμος είναι πλέον πιο δεκτικός σε όλες τις συζητήσεις που αφορούν τα επερχόμενα.

Μάλιστα οι περισσότεροι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες. Προετοιμασίες που σε κάποια σημεία της Ελλάδας, ξεπερνούν την οικογενειακή εξασφάλιση, και φτάνουν έως και την δημιουργία αποθήκης για την χρήση ως συσσίτιο όταν θα ‘σφίξουν’ τα πράγματα (όχι πως τώρα δεν έχουν σφίξει, αλλά αργότερα θα είναι πολύ χειρότερα).

Συνάνθρωποί μας με μεγάλη καρδιά, ακόμα και χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, σχεδιάζουν και προετοιμάζουν τα σπίτια τους ώστε να υποδεχθούν οποιονδήποτε έχει ανάγκη.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αυτό που θα πω, και θα γίνω κακός, είναι ότι η οποιαδήποτε προετοιμασία δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα αν πρώτα δεν έχουν προηγηθεί η Ιερά Εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία από τους ανθρώπους που την ετοιμάζουν.

Μη κάνετε το λάθος και ξεκινήσετε να γεμίζετε αποθήκες χωρίς να έχετε πρώτα καθαρίσει Πνευματικά.

Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω λογικά, απλά ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!

Ο αγώνας που έρχεται είναι Πνευματικός. Δεν είναι λογικό να προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε απλά γεμίζοντας αποθήκες.

Ναι, θα γεμίσουμε τις αποθήκες, δηλαδή θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά θα το κάνουμε έχοντας την ευλογία του Πνευματικού μας. Ότι και να κάνουμε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να επικαλεστούμε την βοήθεια του Κυρίου και της Παναγίας. Πως θα το κάνουμε αυτό χωρίς πρώτα να έχουμε ξεπλύνει τις παλαιές μας αμαρτίες; Πως θα το κάνουμε αυτό αν δεν έχουμε κοινωνήσει τα Άχραντα Μυστήρια;

Ο διάβολος θα σας πει τώρα: ”Ετοιμάσου…θα γίνει…το βλέπεις. Είσαι καλός άνθρωπος, έχεις και την εικόνα της Παναγίας πάνω από το προσκεφάλι σου. Πιστεύεις, κάνεις ελεημοσύνες. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Είσαι καλός και ο Θεός θα σε βοηθήσει. Και αυτό που θέλεις να κάνεις θα βοηθήσει εσένα αλλά και άλλους. Εντάξει, δεν έχεις εξομολογηθεί, αλλά αφού μιλάς στην εικόνα της Παναγίας είσαι εντάξει. Αφού δίνεις θα πάρεις. Μην ανησυχείς..”

Μην τον αφήσετε να σας πλανήσει. Μην το κάνετε….

Στην αγάπη σας πάντα τα λέω αυτά, και γνωρίζω ότι γίνομαι και γραφικός τόσες φορές που τα έχω πει. Δεν πειράζει, κάποιος πρέπει να είναι και ο γραφικός…Μέχρι τουλάχιστον να βεβαιωθώ, στον βαθμό που είναι αυτό δυνατόν, ότι και ο τελευταίος που μας διαβάζει θα έχει Μετανοήσει, εγώ θα είμαι ο γραφικός…

Με πολύ εν Χριστώ αγάπη,

Κωτσαρίκος

Φοβερό το μωρό στην φωτογραφία;

Πηγή: http://kotsarikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου