Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο ΧΛΩΡΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

O 4ος καβαλλάρης της Αποκάλυψης φαίνεται να περνάει αέρινα ανάμεσα από το πλήθος.


Τι λέει το κείμενο της Αποκάλυψης στην αρχαία ελληνική γλώσσα
 
7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνήν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.
8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ᾽ αὐ τοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς.

Τι λέει το κείμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη μεταφρασμένο στην δημοτική
7 Kι όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου όντος να λέει: “Έλα”!
8 Kοίταξα, λοιπόν, και είδα ένα άλογο που το χρώμα του ήταν κίτρινο, με τον καβαλάρη του, και το όνομα του καβαλάρη του ήταν “O Θάνατος”! Kι από κοντά τον ακολουθούσε ο Άδης. Kαι δόθηκε σ’ αυτούς η εξουσία να εξοντώσουν το ένα τέταρτο της γης με ρομφαία και με πείνα και με θανατικό και με κατασπαραγμό από τα θηρία της γης.



Προσωπική άποψη

           Όταν είδα το video για πρώτη φορά, ανατρίχιασα. Πιστεύω πως τίποτα σ' αυτό τον κόσμο δεν γίνεται τυχαία και ο καλός Θεούλης, επέτρεψε με τον δικό Του τρόπο, μέσα από τη δική Του σοφία, να γίνει αυτή η καταγραφή, για να προειδοποιήσει τα παιδιά Του (εμάς τους ανθρώπους), για τα επερχόμενα.

           Δεν πτοήθηκα, μολονότι τα αρνητικά σχόλια υπερτερούν. Αρκετοί "τεχνογνώστες", εξακολουθούν να προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο με βάση τους λογικούς κανόνες της φυσικής, αποδίδοντάς το είτε ως "αντανάκλαση" σε τζάμι σε συνδυασμό με το χρώμα της φωτιάς, είτε ως μοντάζ με κακή εφαρμογή των after effects, είτε ως υγρασία από σταγόνα που υπήρχε στην κάμερα κ.λπ.

            Παρ' όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για μοντάζ και ότι είναι αληθινό. Αν κοιτάξουμε γύρω μας και δούμε όλα όσα συμβαίνουν, ακούσουμε τον απόηχο των γεγονότων και διαβάσουμε την Αποκάλυψη, θα καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για "καλοστημένη φάρσα" όπως αρκετοί υποστηρίζουν.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου