Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΚΡΙΔΩΝ !!!

Σμήνη ακρίδων σαρώνουν το Ισραήλ
 
Αναβιώνουν οι πληγές του Φαραώ για τους κατοίκους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, καθώς τις τελευταίες ώρες αναρίθμητα σμήνη τεράστιων ακρίδων σαρώνουν κάθε σπιθαμή γης και κυριολεκτικά “καταπίνουν” την αγροτική παραγωγή, απειλώντας με ολοκληρωτική καταστροφή και με τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα!
 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG0hPR-ioEfCyCLUv34Qpen2hAiXAz6SxCa5XIAGgc74SjE0DgeeUttid7jG5fkX5JrBf8m5FuMVHEpXF2A7hyphenhyphenDZxRHp18tU5318w0YrJi3ktGP_1ylwI6HkaUbl4n-bj1Rdi_ndyeDiCZ/s1600/1.jpg
 
 
 
Την ώρα που οι επιστήμονες, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της ερήμου σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, η επιδρομή των ακρίδων, πρωτόγνωρη ως προς το μέγεθός της φέτος, απειλεί να μετατρέψει σε κρανίου τόπο όλα τα εδάφη του Ισραήλ και των όμορων περιοχών. Οι ντόπιοι μιλάνε για την χειρότερη επιδρομή εντόμων εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ειδικοί απορούν για την προέλευση των μυριάδων εντόμων και η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με κάθε πρόσφορο μέσο. Έχει ήδη κινητοποιηθεί ο στρατός και η αεροπορία, που πραγματοποιεί πτήσεις και αεροψεκασμούς, μόνον όμως συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα υπό τον κίνδυνο να βρεθούν τα αεροσκάφη “εγκλωβισμένα” ανάμεσα σε “ιπτάμενα βουνά εντόμων” με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πιλότων, ενώ από εδάφους ο στρατός έχει αναπτύξει ομάδες φορτηγών, εξοπλισμένων με ψεκαστικά μέσα και δεξαμενές γεμάτες ειδικά χημικά.
 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifChWCCHawDubEw7nKAoQ_8eiG2rxHCGCe6OWS2uiE-fe59Nn-O7MpqEQf7ee6-PEbR2bQcqF-wDRLPbBdksmbvqC4ShvP8RG-BoDqqV59rj4QSTeBvH2tLZAzeIUJxj896SNv_iqFTPc6/s1600/2.jpg
 
Στόχος όλων να αφανίσουν τις ακρίδες στην παρούσα φάση γιατί οι ειδικοί εκτιμούν πως σε δύο ή τρεις ημέρες οι ακρίδες θα έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να απειλούν πια ακόμα και ζώα !!! Οι ντόπιοι αγρότες μάλιστα δηλώνουν πως “ο Θεός ξανάστειλε, 3.000 χρόνια μετά, την οργή του στη γη...”.
 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFBEFDK6LL58NisHH7tpIt9XsTXjUy5oJSiFI3HX2o-rnZMvn729r_xU0mzFubRTjuKh88C6s1NeJW-02O8xeQKF9b-vKv7iCMTMcpkUqTH68MORKMn2VbOftqMzSWkAzt7d-sSBgMoPcJ/s1600/6.jpg


Η Αίγυπτος δέχεται επίθεση από ακρίδες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρύξει σε πολλές περιοχές της Νότιας Αιγύπτου λόγω επιδρομής της ακρίδας.

Η ακρίδα της ερήμου (αφρικανική ακρίδα), η οποία θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα επιβλαβή έντομα, καταστρέφει τις καλλιέργειες στις επαρχίες Κένα και Ασουάν. 

Η ακρίδα ήρθε στην Αίγυπτο από το Σουδάν και κατευθύνεται προς το Βορρά, καταβροχθίζοντας τα πάντα στο δρόμο της. Τα ιπτάμενα έντομα έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στα θέρετρα της Ερυθράς θάλασσας την Χουργκάντα και Μαρσά Αλάμ.

Στη μάχη με την ακρίδα έχουν κληθεί να αγωνιστούν οι στρατιωτικοί και η πολεμική αεροπορία, με τη βοήθεια της οποίας επεξεργάζονται μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες.
Μία από τις 10 πληγές του Φαραώ, φαίνεται πως επανεμφανίζεται στην Αίγυπτο.


 

 

Επιδρομή ακρίδων στη Λάρισα 

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=545960

 Ακριδόπληκτη κήρυξε την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας...

η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου ύστερα από την εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών ακρίδων σε διαφορές περιοχές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν εντολής της αντιπεριφερειάρχη, κλιμάκιο γεωπόνων αποτελούμενο από τον δ/ντή
Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Παναγιώτη Καλφούντζο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δρ. Εντομολογίας κ. Δημήτρη Σταυρίδη μετέβη στην περιοχή Μακρυχωρίου – Παραποτάμου.

Το κλιμάκιο, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεμπών κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και γεωπόνους του δήμου επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις και οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιπλέον, η Π.Ε. Λάρισας θα χορηγήσει δωρεάν φάρμακο στο Δήμο Τεμπών για την καταπολέμηση των ακρίδων, η οποία θα διενεργηθεί με ειδικά συνεργεία που έχει συστήσει ο δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει αμέσως μόλις εντοπίζονται ακριδοκηλίδες, να ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ώστε να λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καταπολέμησης και να μην εξαπλώνονται οι πληθυσμοί των ακρίδων σε μεγάλες εκτάσεις».

              http://www.apocalypsejohn.com
              http://epanastasilae.blogspot.gr

 

 

 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου