Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ...ΠΕΤΑΕΙ

Χτες ο Κωνσταντίνος που μας φιλοξενεί στο υπέροχο σπίτι του μας έκανε το τραπέζι με ντόπιες καραβίδες, κρασί κεφαλλονίτικο και για επιδόρπιο γλυκό ντοματίνι και λικέρ πορτοκάλι (η φιλοξενία περισσεύει στο νησί).


Αυτό όμως που με εντυπωσίασε ήταν κάτι άλλο: ένας αγράμματος παπάς του νησιού, ο παπά-Μήτσος (δε ζει πια) που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Με τα γυαλιά - πατομπουκαλα διάβαζε ανάποδα το Ευαγγέλιο (αφού δεν έβλεπε πια) κι έκανε τα παιδιά στο ιερό να γελάνε...


Ο Κωνσταντίνος λοιπόν, που ήταν τότε στο ιερό παπαδάκι, θυμάται κάτι από τον παπά αυτόν, που τον σημάδεψε σε όλη του τη ζωή. Μικρός 15 χρόνων (σήμερα 42) είχε δει κάποτε τον παπά - Μήτσο να διαβάζει το Ευαγγέλιο και να... αιωρείται 10 πόντους από το έδαφος! "Εσκυβα πάλι και πάλι να το δω, μας έλεγε, γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό το θέαμα. Δε με γελούσαν τα μάτια μου. Υπήρχε κενό κάτω από τα πόδια! Το είπα και σε άλλους και δεν έδωσαν σημασία."

Αυτά άκουσα σήμερα για τον παπά Μήτσο, έναν άγνωστο άγιο της εποχής μας, που έζησε κάποτε εδώ στους Παξούς ... Η φίλη μου η Κωνσταντίνα μού έστειλε τη φωτογραφία του και χάρηκα πολύ. Ελπίζω κι εσείς. Να έχουμε την ευχή του.

Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου