Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Στην Τουρκία το κυβερνών κόμμα έχει κατανοήσει την δύναμη του διαδικτύου και για αυτό σχεδιάζει άμεσα την χειραγώγησή του.
 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHWIWAsSLe5K-UvJaMG0ANjzZMIo7J0r6Zha6Q3LEmwOYp43zPblXe-b3obujt35bTubMZ32Iz5VZlKH0KRWhV9gVEStDIaOzeZJKeX36u8x4baAgL2N1jY2EXiYEgQ-WdCtEBlvjcvA1A/s1600/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85.jpg
 
 

Λογοκρισία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να βάλει το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν με την αιτιολογία ότι τα μέσα αυτά που έχουν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία της κοινωνίας.

Στενός συνεργάτης του τούρκου πρωθυπουργού δεν δίστασε να δηλώσει ότι τα ψέμματα που διακινούνται μέσα από το Twitter και το Facebook είναι πιο επικίνδυνα ακόμα και από τις βομβιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ", ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα χαρακτήρισε ως "μπελά" το Twitter, τώρα προσανατολίζεται στην εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων που στόχο έχουν να επιβάλουν την "τάξη" στο Διαδίκτυο. Εν όψει των δημοτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2014, η κυβέρνηση της Αγκυρας λαμβάνει σκληρά μέτρα.

Τα "προληπτικά" μέτρα λήφθηκαν στις 8 Ιουνίου κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του κυβερνώντος κόμματος και του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου , δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβούλιου, Αλί ΣΑχίν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, το ανώτατο στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη αλλά και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Γιαλσίν Ακντογάν, υποστήριξε ότι υπάρχει μία συνωμοσία πίσω από την αναταραχή στο πάρκο Γκεζί με στόχο την κυβέρνηση.

"Δεν θα θυσιάσουμε τον πρωθυπουργό", τόνισε ο Ακντογάν επισημαίνοντας ότι τα ψέμματα που διακινούνται μέσω του Twitter και των υπολοίπων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο επικίνδυνα απ΄ότι μία βομβιστική επίθεση.

"Μία βομβιστική επίθεση θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις, όμως ένα "τιτίβισμα" με ψέμματα και αναλήθειες μπορεί να πυροδοτήσει ένα τεταμένο κλίμα. Εάν θέλουμε πράγματι να χρησιμοποιήσουμε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει μέσω αυτών να συνωμοτούμε ούτε και να ανατρέπουμε μια κυβέρνηση", πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου