Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ...

Eυτυχώς πού υπάρχουν τα θεοφάνεια να μας θυμίζουν την παντοκρατορική δεσποτεία του Θεού πάνω στην κτίση με δύναμη και ισχυ αλλοίωσης. Ευτυχώς για τον κακομοιριασμένο κόσμο υπάρχει ακόμα παρουσία ορθόδοξης μαρτυρίας, τόπος θεοφάνειας, βωμός συνάντησης ακτίστου-κτιστού, πηγή αποκάλυψης, τρυφή σοφίας, θυσιαστήριον και εργαστήριον ένωσης των δύο κόσμων και λέγεται Εκκλησία του Χριστού!


 
 
 
 
 
Ο κακομοίρης μέρμηγκας άνθρωπος έβγαλε φτερά και πίστεψε πώς την δύναμη να πετά την έχει φυσική από μόνος του! 

Και αντί να γίνει πεταλούδα, έγινε κοπροσκουλήκι. Σήκωσε κεφάλι στον Θεό, τον ενοχοποίησε για κάθε κακό φυσικό ή ηθικό. Πίστεψε πώς έγινε ο ίδιος Θεός! 

Τί παγανισμοί και ειδωλολατρείες και θρησκείες και αιρέσεις και ψιλολόγια για παναιρέσεις ! Να η παναίρεση και ο εωσφορισμός: η αυτοανακήρυξη του ανθρώπου σε Θεό! Η βλακώδης ανταρσία πού θα έφερνε γέλια αν δεν συνδέοταν με θρήνο, πόνο, αυτοκαταστροφή!

Τί στο καλό μας φταίει και είμαστε δυστυχισμένο είδος;
Να! Ρίξαμε τον Θεό στον καιάδα της ανυπαρξίας ή τον τοποθετήσαμε τόσο ψηλά μα τόσο ψηλά, σαν αφηρημένη πιθανότητα, σαν θρησκευτική ιδέα, για να μην μας ελέγχει ή για να μπορούμε να τον καταρώμαστε μακρυά από τους κεραυνούς του, οι οποίοι είναι μια θεότητα πού εύκολα πιστεύουμε, απλώς για να την απορρίψουμε πιό εύκολα σε μια έκρηξη τεχνητής αγανάκτισης.

Άνθρωποι της πιθαμής πού αύριο θα σαπίσουν σε έναν λάκκο, ξαφνικά προέκυψαν γίγαντες, αλάθητοι, παντοδύναμοι, σκεπτόμενοι, ελεύθεροι,χρυσοφόροι, δυνάστες, κέντρο του σύμπαντος.

Θρηνώ για τον υπερήφανο και τον αλαζόνα. Οικτείρω τον σοφό και τον ασφαλή και τον αυτοδύναμο.Η Κρίση τους έχει γίνει ήδη. Μετρήθηκαν και βρέθηκαν λειψοί.

Μέσα σε όλο αυτό τον θάνατο και την αναίδεια, η Εκκλησία μιλά με πραότητα: Δεύτε λάβετε φως, δεύτε λάβετε πνεύμα, δεύτε ίδετε τον Θεάνθρωπο. Πριν καγχάσουμε αυτοκτονικά, μια και γίναμε τόσο κτήνη και δεν έχουμε αυτιά και δέκτες θεϊκών μηνυμάτων,ας το ξανασκεφτούμε. 

Απο δω ο ουρανός απο κεί ο άδης.
Ο Θεός στην μέση δίνει το χέρι Του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου