Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΕΙ;

Η Θεία Κοινωνία δεν είναι μία απλή τροφή που εισέρχεται από το στόμα μας και που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρόνο αφομοίωσης απο τον οργανισμό μας όπως όλες οι τροφές οι οποίες όντως δεν είναι σε θέση να επηρρεάσουν το αποσπώμενο ενδομήτριο της γυναικείας μήτρας.

 


Αλλά είναι το Σώμα και το Αίμα του Υιού και Λόγου του Θεού, που κατά παραχώρηση Θεού εμείς το γευόμαστε ως κρασί και ψωμί ακόμα και μετά τη μετουσιώσή του . Μεταδίδει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος σε όλα τα κύτταρα μας με ταχύτητα πιο γρήγορη κι απο αυτή του φωτός. Συγχωρέστε με για την απλοποίηση .
 
Έχει τύχει να δείτε δαιμονισμένο να κοινωνάει; Είδα μια φορά μία διαμονισμένη γυναίκα. 4 άντρες την κράταγαν με όλη τους την δύναμη και αυτή φώναζε και έβριζε και πάλευε σαν άγριο θηρίο. Κι όταν τελικά κατάφερε ο ιερέας να της βάλει στο στόμα την Θεία Κοινωνία, αμέσως ηρέμησε, δεν χρειάστηκαν κάποια λεπτά, ούτε καν δευτερόλεπτα. 
 
Αν λοιπόν δεν χρειάζονται ούτε δευτερόλεπτα για να κατακλύσει η Θεία Χάρη την ψυχή μας που δεν την βλέπουμε, άραγε δεν θα θέλει ακόμα πιο λίγο για να κατακλύσει και το τελευταίο κύτταρο του οργανισμού μας; 
 
Η Θεία Κοινωνία γίνεται φωτιά που καίει τους αναξίους αλλά και Πνεύμα Άγιο για τους αγίους. Και είμαστε όλοι εν δυνάμει άγιοι πάλι κατα παραχώρηση Θεού (αχ πόσο αγάπησε το πλάσμα Του ο Κύριος!) , αφού ο ιερέας λίγο πριν βγει με το Άγιο Ποτήριο στο ιερό βήμα μας προσκαλεί με το "...πρόσχωμεν τα Άγια τοις Αγίοις..."Δηλαδή ο ιερέας καλεί όλους εμάς να προσέλθουμε .
 
Και να θυμάστε, όλοι αναξίως κοινωνάμε, γιατί είμαστε όλοι ανεξαιρέτως γεμάτοι πάθη , είμαστε χοικοί άνθρωποι. Ο Κύριος όμως μέσω του μυστηρίου της εξομολογήσεως μας δίνει την ευκαιρία να ανακαινήσουμε, να λευκάνουμε το ένδυμα της ψυχής μας και με τη συγκατάβασή Του μέσω της Θείας Κοινωνίας έρχεται και ενώνεται μαζί μας. Γιατί αν δεν το έκανε αυτό θα γινόμασταν χειρότεροι απο τα θηρία, χειρότεροι κι απο τους δαίμονες που παρεπιπτόντως ούτε καν τολμούν να βλαστημίσουν τα Θεία όπως αντίθετα κάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι..

Ο Θεός μαζί σας
Αμαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου